لیزر موهای زائد
صادقانه بگوییم، در حالی که همه ما پوست صاف و بدون مو را می خواهیم، هیچ کس از سپری کردن وقت خود برای اپیلاسیون، اصلاح و وکس موها لذت نمی برد. وقت آن رسیده است که بتوانیم برای انجام کاری لذت بخش تر برای خلاصی از موهای زائد بدن خود هزینه کنیم. پس گزینه مناسب برای خلاصی از موهای ناخواسته بدن چیست؟ لیزر موهای زائد یک روش ایمن و مؤثر که باعث رفع دائمی مو می گردد.
آیا می دانید LASER مخفف “تقویت نور توسط تحریک کردن انتشار تابش” می باشد؟
لیزر یک وسیله الکترونیکی است که با تقویت فوتون ها با انرژی بیشتر در اثر برخورد با فوتون های دیگر، پرتوی شدید از نور تک رنگ را ایجاد می کند. پرتوهای لیزر می توانند مسافت های گسترده و بدون پراکندگی را طی کنند و انرژی زیادی را به همراه داشته باشند.
بنظر می رسد این تعریف برای عملکرد لیزر موهای زائد کمی پیچیده شد!
خوب، در اصل لیزر پرتویی از نور بسیار قوی و بسیار متمرکز تشکیل شده است. لیزرها در طیف گسترده ای از برنامه ها، از صنعت و ارتباطات گرفته تا نقشه برداری استفاده می شوند. لیزر موهای زائد برای لیزرهای مخصوص پزشکی طراحی شده اند که استفاده از آن در پوست انسان بی خطر است.
شناخت سه مرحله رشد مو برای درک بهتر عملکرد لیزر مو
برای درک نحوه عملکرد لیزر موهای زائد، لازم است مراحل مختلف رشد مو را درک کنید. مو 3 مرحله مختلف رشد دارد و همه موها به طور هم زمان رشد نمی کنند. به همین دلیل ممکن است بعضی مواقع که یک هفته موم می کنید مو دوباره شروع به رشد می کند. معمولاً این موهای تازه رشد کرده مویی نیست که یک هفته قبل از آن از بدن خود حذف کرده اید، بلکه موهایی از فولیکول دیگر هستند که در مرحله دیگری از رشد قرار داشته اند.
سه مرحله مختلف رشد مو عبارتند از:
آناژن – مرحله رشد فعال. در این مرحله، کف فولیکول مو (لامپ) به درم وصل شده و خون آن از طریق پاپیلای پوستی تامین می گردد.
کاتاژن – مرحله انتقال. فولیکول مو شروع به مردن می کند و وارد فاز کاتاژن می شود.
تلوژن – مرحله استراحت. در این مرحله آناژن مو غیرفعال است و موهای وصل شده به راحتی از بین می روند.
عملکرد لیزر موها چگونه است؟
بطور خلاصه و ساده، لیزر موهای زائد با تبدیل نور پرتوی لیزر به گرما کار می کند. نور به رنگدانه (ملانین) در مو جذب می شود. رنگدانه تیره نور را جذب می کند و آن را به گرما تبدیل می کند. سپس گرما بر روی فولیکول های مو تأثیر می گذارد تا از رشد مو جلوگیری کند.
برای از بین بردن فولیکول مو، لامپ فولیکول مو که در آن خون موها با رشد اکسیژن فراهم می گردد، باید نابود شود و همچنین حذف سلولهای بنیادی که مسئول بازسازی موها هستند نیز باید نابود گردد. برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید به دمای حدود 70 درجه نیازمند می باشید. عملکرد لیزر موهای زائد یک امر بسیار ساده و قابل درک می باشد.
موهای تیره تر و ضخیم تر، رنگدانه بیشتری را در خود نگه می دارند و باعث جذب نور بیشتری می شوند. به همین دلیل مهم است که موهای خود را قبل از لیزر کردن، موم نکنید و یا آن ها را پاکسازی نکنید، زیرا اگر مو در پوست وجود نداشته باشد، راهی برای درمان لیزر با آن وجود ندارد.
برای یادآوری، آنچه اتفاق می افتد این است که نور ساطع می شود، سپس توسط رنگدانه در مو جذب می شود، از طریق موها عبور می کند و به گرما تبدیل می شود و ریشه را از بین می برد. آن مو از بین می رود و رشد نمی کند! این تعریف بسیار ساده و مؤثر می باشد.
آیا بازده لیزر موهای زائد برای حذف موهای زائد بدن دائمی است؟
3 عامل اصلی وجود دارد که می تواند بر دائمی و غیر دائمی بودن لیزر موهاز زائد، تأثیر بگذارد.
فقط موهای مرحله رشد (موهایی که در مرحله آناژن هستند) با موفقیت قابل رفع هستند، اما همه موها در همان زمان رشد نمی کنند. به عنوان مثال، در هر زمان مشخصی روی بدن ما، فقط حدود 20-40٪ مو در حال رشد است (در مرحله آناژن) بقیه یا در مرحله انتقال یا استراحت هستند. به همین دلیل برای رسیدن به موهای مختلف هنگام ورود به مرحله رشد، یک دوره درمانی لازم است. درمان ها هر 8 هفته برای بدن و 4 هفته برای صورت است.
ثانیا، فقط موهایی که رنگدانه دارند قابل رفع می باشند. اگر موهای سفید، خاکستری، بلوند یا قرمز دارید، مهم است بدانید رفع موهای زائد شما همیشگی نخواهد بود، زیرا هیچ رنگدانه ای تیره در این موها برای نگه داشتن نور وجود ندارد. بنابراین لیزر نمی تواند گرمای کافی برای از بین بردن مو ایجاد کند. همچنین موهای ریزتر و ملایم تر، به دلیل دارا بودن کمتر رنگدانه در موها، از حذف موهای دائمی نمی توانند بهره بگیرند.
موهای ضخیم تر و تیره تر، رنگدانه بیشتری را در خود جای می دهند، به این معنی که نور جذب شده، به گرما تبدیل می شود و به دمای حدود 70 درجه می رسد و باعث از بین رفتن ریشه مو می شود. اگر این درجه حرارت به دست نیامده باشد، فقط به مو آسیب می رساند که باعث می شود موهای ریزتر و روشن تر رشد کنند. در این حالت فولیکول مو به طور موثری از بین نمی رود.
و عامل سوم رنگ پوست است. هر چه پوست شما روشن تر باشد، میزان تسلط (شدت) بیشتری که می توان با آن درمان کنید بالاتر است. اگر پوست شما تیره تر است، متخصص برای حذف موهای زائد بدن شما نیاز به استفاده از مهارت کمتری می باشد. این امر به این دلیل است که نور لیزر تفاوت بین رنگدانه ها در موهای شما یا پوست شما را نمی تواند تشخیص دهد، بنابراین اگر برنزه کرده اید خطر سوزش پوست شما بیشتر است. بهتر است پوست خود را تا حد امکان روشن نگه دارید. اگر میخواهید بدانید چه نوع لیزری برای پوست شما مناسب میباشد میتوانید مقالات انواع پوست، دستگاه لیزر دایود، دستگاه لیزر الکس دایود و دستگاه لیزر الکساندرایت را مطالعه کنید. هم چنین اگر بدنبال قیمت و خرید لیزر دایود، خرید لیزر الکساندرایت و یا خرید لیزر الکس دایود هستید
یک درمان بی خطر و مؤثر
امیدوارم این مقاله به برخی از سؤالات شما در مورد عملکرد لیزر موهای زائد و سوالات دیگر درمورد اینکه این روش درمانی برای چه کسانی موثر است، پاسخ دهد. عملکرد لیزر موهای زائد یک عملکردی فوق العاده مؤثر است که می تواند نیاز به صرف ساعت های بی شماری را برای اصلاح، اپیلاسیون و لک زدن را از بین ببرد و این به این معنی است که شما هرگز در یک وضعیت شرم آور قرار نمی گیرید زیرا نیاز به برنامه ریزی برای رهایی از موهای زائد و ناخواسته خود ندارید.
لیزرهای مختلف برای بیماران با رنگ پوست های مختلف
تکنیک های لیزر موهای زائد امروزه با توجه به میزان مورد انتظار از تقابل پوست و مو، برای مطابقت با بیمار با یک نوع لیزر خاص طراحی شده است. به عنوان مثال ، یک متخصص لیزر موهای زائد ممکن است یک لیزر یاقوت 3/694 نانومتر (طول موج) را برای هدف قرار دادن فردی با پوست کم رنگ انتخاب کند. در همین حال، ممکن است بیمار با پوست تیره تری تحت درمان با لیزر 1064 نانومتری قرار بگیرد.
سایر گزینه های موجود در زمینه لیزر موهای زائد شامل: الکساندریت، 755 نانومتر لیزر (برای همه نوع پوست استفاده می شود). دایود پالس شده، لیزر 810 نانومتر (برای رنگ پوست های کمرنگ تا متوسط پوست استفاده می شود). و یک منبع نور پالس شدید 650 نانومتر (که از نظر فنی “لیزر” نیست، اما اغلب به عنوان یک گزینه درج می شود).
علاوه بر این، روش مدرن لیزر موهای زائد، رنگ پوست بیمار را در نظر گرفته و از آن به عنوان مبنایی برای ارزیابی میزان نیاز به گرما در موهای موجود در پوست گفته شده استفاده می کند تا به درستی مورد بررسی قرار گیرند.
با توجه به وجود ملانین و سایر ترکیبات رنگ آمیزی پوست، متخصصان فعلی لیزر موهای زائد، میزان نوری را در هنگام استفاده روی لایه پوستی بیمار پراکنده می کند را محاسبه می کنند و یکی از گزینه های لیزر را که در بالا توضیح داده شده است اعمال می کند. اگر بدنبال اطلاعات بیشتری درباره انواع پوست هستید میتوانید مقاله انواع پوست را مطالعه کنید.
عوارض جانبی احتمالی استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد:
لیزر موهای زائد می تواند باعث تحریک جزئی پوست گردد. حتی در صورت استفاده دقیق و با دقت در یک محیط بالینی، لیزر موهای زائد باعث بیشتر شدن سوزش جزئی پوست در بیشتر بیماران می شود. این سوزش مانند سوختگی آفتاب نیست زیرا لیزر مورد استفاده در این روش میزان مشابهی از گرما و نور متمرکز را به لایه های فوقانی پوستی رها می کند.
به طور معمول، این تحریک بعد از چند درمان اول بدتر می شود. با این حال، پوست ناحیه مورد نظر، با تنظیم نور و گرما لیزر در طول دوره کامل یک رژیم درمانی، درمان می شود. برای تسکین کوتاه مدت، بیماران بهتر است یک پرس سرد یا یخ را در منطقه آسیب دیده اعمال کنند. در برخی موارد، متخصصان از بی حسی موضعی پوستی نیز استفاده می کنند تا این درد را در طول عمل کاهش دهند.
لیزر موهای زائد همیشه ایمن نیست. همانطور که اشاره شد، لیزر موهای زائد در بین افرادی که به دنبال راه حل های زیبایی و درمانی برای کاهش موهای بدن هستند، بسیار محبوب شده است. با این حال، این افزایش محبوبیت باعث شده است تا رقابت زیادی در این زمینه ایجاد شود. حتما باید دستورالعمل پزشکان متخصص لیزر را جدی گرفت. در بسیاری از حوزه های قضایی، هر کسی (که دارای آموزش پزشکی یا موارد دیگرمی باشد) می تواند روش های لیزر موهای زائد را انجام دهد. با این حال، متخصصان معتبر در این زمینه شامل پرستاران، پزشکان و متخصصان زیبایی می باشند که مدارک معتبر و مناسب را از یک گروه استاندارد مبتنی بر صنعت مانند موسسه ملی لیزر در اختیار دارند.
عوارض جانبی لیزر موهای زائد به چه چیز هایی بستگی دارد؟
خطرات عوارض جانبی با توجه به نوع پوست، رنگ مو، برنامه درمانی و پیروی از مراقبت های پیش از درمان و پس از درمان متفاوت است. بطور خلاصه رایج ترین عوارض لیزر موهای زائد شامل موارد زیر است:
سوزش پوست: ناراحتی موقتی، قرمزی و تورم بعد از لیزر موهای زائد امکان پذیر است. علائم و نشانه ها به طور معمول طی چند ساعت از بین می روند.
تغییر رنگدانه: لیزر موهای زائد ممکن است پوست آسیب دیده را تاریک یا روشن کند، البته به طور موقت.
به ندرت، لیزر موهای زائد می تواند باعث ایجاد تاول، پوسته پوسته شدن، جای زخم یا سایر تغییرات در بافت پوست شود. سایر عوارض جانبی نادر شامل خاکستری شدن موهای درمان شده یا رشد بیش از حد مو در مناطق تحت درمان، به خصوص در پوستهای تیره است.
به دلیل احتمال آسیب دیدگی چشم، لیزر موهای زائد برای پلک ها، ابروها یا مناطق اطراف آن توصیه نمی شود.
در حالت کلی، اکثر افرادی که از لیزر استفاده می کنند می دانند که لیزر موهای زائد ایمن می باشد. به نظر نمی رسد خطرات بهداشتی دراز مدت در رابطه با این روش وجود داشته باشد.
با این حال، برخی از افراد ممکن است بعد از لیزر موهای زائد، عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند. بهتر است افراد از متخصص پوست خود بخواهند که قبل از انجام این کار روی یک قسمت بزرگ از پوست، چگونگی واکنش یک لکه کوچک از پوست به درمان را آزمایش کند.
افرادی که مایل به درمان با لیزر موهای زائد هستند ، باید همیشه از یک پزشک متخصص و کاملاً واجد شرایط استفاده کنند.
لیزر موهای زائد یک راه حل آرایشی و درمانی می باشد!
از لیزر موهای زائد می توان به روش درمانی یا آرایشی نیز استفاده کرد. بر خلاف جراحی پلاستیک، لیزر موهای زائد به دلیل اینکه یک روش از بین بردن مو است و یک مسئله مورد نیاز در خصوص اصلاح آرایشی بدن قرار گرفته است، در زمینه آرایش و بهداشتی از شهرت خوبی برخوردار می باشد. لیزر موهای زائد به دلیل کارآیی و قابلیت اطمینان، مطمئناً برای استفاده های بهداشتی یک مورد ایده آل است. روش از بین بردن مو می تواند برای دستیابی به اهداف درمانی درمانی عملی شود. به طور خاص، لیزر موهای زائد اغلب توسط زنان و مردان مبتلا به هیرسوتیسم به عنوان یک مشکل اساسی قلمداد می شود. این درد و رنج (ناشی از عدم تعادل غدد درون ریز) باعث می شود رشد موهای بدن بسیار غیر معمول یا بیش از حد، تا حدی ناخوشایند یا غیر بهداشتی گردد. موهای تیره ایجاد شده باعث می شود تا فرد مبتلا به دلیل ظاهر خود برخی از ننگ های اجتماعی را تحمل کند.
در حالی که لیزر موهای زائد نمی تواند دلایل اساسی این عارضه را درمان کند (که شامل بیماری های جدی از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک و سندرم کوشینگ نیز می شود)، از این روش می توان برای کاهش چشمگیرترین عوارض جانبی آن استفاده کرد. یکی دیگر از فواید لیزر در مقایسه با دیگر روش ها این است که لیزر موهای زائد را می توان در خانه انجام داد. اکثر قریب به اتفاق گزینه های لیزر موهای زائد که امروزه در شرایط بالینی مانند مراکز سرپایی یا کلینیک های تخصصی مراقبت از پوست وجود دارد، انجام می شود. بیشتر دستگاه های لیزر مو را در صورت داشتن تخصص لازم، می توان در خانه نیز استفاده کرد. در این صورت رعایت دستورالعمل های سازنده برای استفاده ضروری است چرا که رعایت نکردن ممکن است باعث ایجاد عواض جانبی شدید گردد.
سوالات متداول و پاسخ متخصصان لیزر مو در مورد لیزر موهای زائد
عملکرد لیزر موهای زائد چگونه می باشد؟
عملکرد لیزر موهای زائد یک روش غیر تهاجمی است که در آن پرتوهای متمرکز از نور لیزر رنگدانه را در یک فولیکول مو هدف قرار می دهند. رنگدانه نور را جذب می کند و باعث می شود خود فولیکول آسیب ببیند. این آسیب توانایی رشد مو را مهار می کند. در مورد انواع مختلف لیزر موهای زائد لیزر بیشتر بخوانید تا تصمیم بگیرید کدام یک برای شما مناسب است.
آیا لیزر موهای زائد به پوست صدمه می زند؟
به طور معمول، متخصصان می گویند که لیزر موهای زائد به همان اندازه درد دارد که توسط یک نوار لاستیکی درد حس می شود. به عبارت دیگر ، ممکن است ناراحت کننده باشد، اما غیرقابل تحمل نیست. میزان دردی که احساس می کنید نیز تا حد زیادی به تحمل درد شخصی شما، و همچنین مساحت بدن لیزر شده بستگی دارد. مناطق حساس مانند خط آئرولا یا بیکینی ممکن است ملایم تر باشد. ممکن است به درخواست شما توسط تکنسین شما کرم های بی حسی تهیه شود و همچنین می توانید پیش از این مسکن مانند ایبوپروفن مصرف کنید.
چند جلسه نیاز دارم؟
بسته به نوع لیزر و نوع پوست و موی شما، ممکن است بین 5 تا 12 جلسه، نیاز به لیزر کردن داشته باشید. این لیزر تنها در موهایی که چرخه رشد را پشت سر می گذارند مؤثر است و همه موهای یک منطقه در همان زمان رشد نمی کنند. پس از اتمام جلسات ، ممکن است مجبور شوید برای معالجه منظم برای مراقبت های خود سالی یک بار به مطب پزشکتان مراجعه بفرمایید. نیازمند چند جلسه بودن، کاملا بستگی به عملکرد لیزر مو دارد.
آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟
نتایج در افراد مختلف متفاوت است و برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد رشد مو را به میزان قابل توجهی کند می کند، و همچنین باعث می شود که در آینده رشد خیلی کمتری داشته باشند. با این وجود ، لیزر موهای زائد اغلب به عنوان یک درمان دائمی برای رفع مو به بازار عرضه می شود، اما در نهایت بیشتر افراد به تعداد جلسات زیادی نیاز دارند. بعد از سری اول درمان ها، معمولاً مشتری ها مجبور هستند سالی یک بار بروند.
از آنجا که نتایج متناسب با رنگ پوست، رنگ مو و نوع درمانی که استفاده می شود متفاوت است ، مهم است که لیزر ایده آل را برای نیازهای خود پیدا کنید. برای شناخت نوع پوست خود مقاله “انواع پوست “ را مطالعه بفرمایید.
آیا لیزر موهای زائد ایمن است؟
درمان های لیزر موهای زائد به طور کلی بسیار بی خطر تلقی می شوند، اگرچه برخی از عوارض جانبی جزئی مانند قرمزی و سوزش ممکن است مشاهده شود. ممکن است از شما خواسته شود که پس از درمان، برای مدت کوتاهی از آفتاب گیری خودداری کنید و به طور آزادانه از ضد آفتاب استفاده کنید.
آیا قبل از لیزر کردن یا حین درمان باید کاری خاص انجام دهم؟
بهتر است از هر چیزی که مو یا پوست را تحت تأثیر قرار دهد جلوگیری کنید: اصلاح، اپیلاسیون، حتی قرار گرفتن در معرض آفتاب. اطلاعات بیشتر در مورد قبل و بعد از لیزر مو را در مقاله مراقبت های پزشکی قبل و بعد از لیزر موهای زائد را بخوانید.
چه مناطقی از بدن را می توان با لیزر درمان کرد؟
- صورت
- گردن
- سینه
- زیر بغل
- پاها
- خط بیکینی
آیا لیزر برای PCOS مناسب است؟
اگر شما سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارید و علاقه مند به درمان آن با لیزر موهای زائد هستید، مهم است که قبل از شروع کار، درک کاملی از درمان و نتایج احتمالی داشته باشید. بسیاری از مراجعان به PCOS نتایج بسیار خوبی از درمان لیزر موهای زائد به دست می آورند و عملکرد و بازده لیزر مو بسیار موثر و بالا می باشد، و این می تواند اعتماد به نفس آنها را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. اگرچه نتایج برای بسیاری از مراجعین می تواند موفقیت آمیز باشد، برای حفظ کاهش رشد مو ، باید به طور مرتب به درمان ها ادامه دهند. از آنجا که یک وضعیت پزشکی موجود مانند PCOS بر رشد موهای بدن تأثیر دارد، تضمین نتیجه غیرممکن است، زیرا با وجود درمان های منظم برای لیزر موهای زائد، ممکن است افزایش مو ادامه یابد.